Galeria: SLIDESHOW

Mięsem nadziewane

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem to klasyczne danie polskiej kuchni. Niezwykły, szlachetny smak pochodzi z nadzienia: wysokiej jakości mięsa wzbogaconego nutą aromatycznych przypraw. Wyjątkowo bogaty farsz (ponad 40%) otula delikatne i subtelne w konsystencji ciasto.

Opakowanie 2,5 kg i 500 g
Przepis gotowania:
  1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
  2. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
  3. Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

Kluski z mięsem

Kluski z mięsem to klasyka kuchni regionalnej. Puszyste ciasto, starannie uformowane w kształtne kulki, wzbogacone nadzieniem mięsnym z wyraźną nutką przypraw, przywoła najpiękniejsze, rodzinne wspomnienia.

Opakowanie 2,5 kg i 500 g
Przepis gotowania:
  1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
  2. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
  3. Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem to klasyczne połączenie ciasta z mięsnym nadzieniem, utulone bukietem aromatycznych przypraw. Wyśmienicie smakują z jarzynami, z dyskretną nutką ulubionego sosu.

Opakowanie 2,5 kg i 450 g
Data ważności 1 rok
Przepis gotowania:
  1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
  2. Następnie pyzy delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
  3. Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

Kartacze z mięsem

Kartacze to idealny przykład tradycyjnej potrawy. Owalny kształt ciasta wypełniony aromatycznym mięsem czyni z nich wyjątkowe danie.

Opakowanie 2,5 kg i 500 g
Data ważności 1 rok
Przepis gotowania:
  1. Zamrożony wyrób wyjąć z woreczka i wrzucić do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
  2. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.
  3. Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

Polityka prywatności i plików cookies © Copyrights by Mato 2014 

ham